Almás muffin
2013.12.04 22:46
Hozzávalók:
- 26 dkg liszt, 1 cs. sütőpor
- csipetnyi szódabikarbóna
- 2 kk. fahéj
- 30 dkg reszelt alma 2 ek. citromlével elkeverve
- 1 tojás
- 13 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl joghurt
Elkészítés:
A muffinsütőket kivajazom, egy tálban összekverem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és az almát.
Egy másik tálban felverem a tojást, a cukrot, az olajat, a vaníliás cukrot és a joghurtot.
A lisztes keveréket hozzáadom a tojásos masszához, majd a formákba töltöm.
A díszítéshez félrerakott anyagokat a dió kivételével összekverem, és megszórom vele a muffinok tetejét, a végén jöhet a dió is.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöm a sütiket.
Ha kész, még 5 percig a tepsiben hagypm őket, majd kiveszem a formából, és megszórom porcukorral.