Almás muffin

2013.12.04 22:46

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt, 1 cs. sütőpor
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • 2 kk. fahéj
  • 30 dkg reszelt alma 2 ek. citromlével elkeverve
  • 1 tojás
  • 13 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl joghurt
Elkészítés:
A muffinsütőket kivajazom, egy tálban összekverem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és az almát.
Egy másik tálban felverem a tojást, a cukrot, az olajat, a vaníliás cukrot és a joghurtot.
A lisztes keveréket hozzáadom a tojásos masszához, majd a formákba töltöm.
A díszítéshez félrerakott anyagokat a dió kivételével összekverem, és megszórom vele a muffinok tetejét, a végén jöhet a dió is.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöm a sütiket.
Ha kész, még 5 percig a tepsiben hagypm őket, majd kiveszem a formából, és megszórom porcukorral.