Alufóliás töltött csirke
2013.12.05 09:07
Hozzávalók:
- 2 db 60-70 dkg-os csirke
- 20 dkg füstölt hűs
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dl tejfől
- só
- reszelt szerecsendió
- őrölt bors
Elkészítés:
A csirkék hasüregét megsózzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, és olvasztott vajjal megkenjük.
A darált füstölt húst borssal fűszerezzük, összekeverjük a sajttal és a tejföllel.
Ezt a tölteléket a csirke bőre alá töltjük, majd kívülről megkenjük vajjal, és alufóliába csomagoljuk.
Parázs szélére helyezve 40-50 percig sütjük, majd a fóliát lebontjuk és a parázs felett még 2-3 percig sütjük, hogy szép piros legyen.