Alufóliás töltött csirke

2013.12.05 09:07

Hozzávalók:

  • 2 db 60-70 dkg-os csirke
  • 20 dkg füstölt hűs
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tejfől
  • reszelt szerecsendió
  • őrölt bors
Elkészítés:
 
A csirkék hasüregét megsózzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, és olvasztott vajjal megkenjük.
A darált füstölt húst borssal fűszerezzük, összekeverjük a sajttal és a tejföllel.
Ezt a tölteléket a csirke bőre alá töltjük, majd kívülről megkenjük vajjal, és alufóliába csomagoljuk.
Parázs szélére helyezve 40-50 percig sütjük, majd a fóliát lebontjuk és a parázs felett még 2-3 percig sütjük, hogy szép piros legyen.