Csilis, mogyorós csirkemell

2014.04.21 18:29

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3-4 csilipaprika (zöld vagy piros)
  • sótlan, tisztított földimogyoró
  • bors
  • szójaszósz
  • olaj
Elkészítés:
Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk benne a mogyorót.
Miután kiszedtük, olajat öntünk az edénybe, és rádobjuk a kimagozott, darabolt csilit.
Ezt is kiszedjük néhány perc pirítás után.
A forró olajon megpirítjuk a csirkemellett, sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük.
Miután a csirke puhára pirult, hozzáadjuk a csilit és a mogyorót.
Rizzsel tálaljuk.
Ha szójaszószt is adunk az ételhez óvatosan sózzunk, mert a szójaszósz is tartalmaz sót.