Csilis, mogyorós csirkemell
2014.04.21 18:29
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 3-4 csilipaprika (zöld vagy piros)
- sótlan, tisztított földimogyoró
- só
- bors
- szójaszósz
- olaj
Elkészítés:
Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk benne a mogyorót.
Miután kiszedtük, olajat öntünk az edénybe, és rádobjuk a kimagozott, darabolt csilit.
Ezt is kiszedjük néhány perc pirítás után.
A forró olajon megpirítjuk a csirkemellett, sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük.
Miután a csirke puhára pirult, hozzáadjuk a csilit és a mogyorót.
Rizzsel tálaljuk.
Ha szójaszószt is adunk az ételhez óvatosan sózzunk, mert a szójaszósz is tartalmaz sót.