Csípősre pácolt csirkeszárny

2014.04.21 18:50

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • erőspaprika krém
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 ek kechup
  • 25 dkg színes húsú paprika, vegyesen
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk.
Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a kechupot.
Ezzel a fűszeres páccal jól elkeverjük a szárnyakat, majd letakarva egy napra hűtőbe tesszük az ételt.
Másnap a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A húst tepsibe tesszük, megsózzuk, és a sütőben 30-35 percig sütjük.
Közben a paprikákat és paradicsomokat megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
Amikor a hús szép piros és puha, kivesszük a sütőtálból.
A visszamaradt szaftot serpenyőbe tesszük, és megfuttatjuk rajta a paprikaszeleteket. 
Amikor összeeste, rátesszük a paradicsomokat és ha szükséges megsózzuk.
Melléjük rakjuk a fokhagymát, és erős lángon az egészet összepirítjuk. 
A végén a sült zöldségeket megszóruk a petrezselyemmel, és tányérokra adagolva, a sült szárnyakkal tálaljuk.