Csípősre pácolt csirkeszárny
2014.04.21 18:50
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkeszárny
- 1 dl olaj
- 1 ek. szójaszósz
- erőspaprika krém
- 1 tk reszelt gyömbér
- 2 ek kechup
- 25 dkg színes húsú paprika, vegyesen
- 25 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk.
Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a kechupot.
Ezzel a fűszeres páccal jól elkeverjük a szárnyakat, majd letakarva egy napra hűtőbe tesszük az ételt.
Másnap a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A húst tepsibe tesszük, megsózzuk, és a sütőben 30-35 percig sütjük.
Közben a paprikákat és paradicsomokat megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
Amikor a hús szép piros és puha, kivesszük a sütőtálból.
A visszamaradt szaftot serpenyőbe tesszük, és megfuttatjuk rajta a paprikaszeleteket.
Amikor összeeste, rátesszük a paradicsomokat és ha szükséges megsózzuk.
Melléjük rakjuk a fokhagymát, és erős lángon az egészet összepirítjuk.
A végén a sült zöldségeket megszóruk a petrezselyemmel, és tányérokra adagolva, a sült szárnyakkal tálaljuk.