Csirkemell nyári zöldséggel
Előkészítés: 15 perc
Főzés: 25 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 kis cukkini
- 4 csirkemellfilé (48 dkg kb.)
- só
- őrölt bors
- 2 ek. napraforgóolaj
- 2 dl tejszín
- 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
- 1 kk. pirospaprika
- 2 ek. reszelt sajt
Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk.
Mindkettőt vékony csíkokra vágjuk, vagy durvára reszeljük.
A csirkemellfilét megmopssuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
A z olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd szűrőlapáttal kivesszük.
A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk.
A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk.
A tejszínt, a fűszereket, a paprikát, sót, borsot egy csészében összekverjük, a zöldséghez öntjük, felforraljuk.
A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk.
Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.
Kiváló hozzá a franciakenyér.