Csirkemell nyári zöldséggel

2013.09.07 22:16

Előkészítés: 15 perc

Főzés: 25 perc

Hozzávalók  (4 adag):

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 kis cukkini
  • 4 csirkemellfilé (48 dkg kb.)
  • őrölt bors
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
  • 1 kk. pirospaprika
  • 2 ek. reszelt sajt

Elkészítés:

    A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

    A sárgarépát és a cukkinit megmossuk, meghámozzuk.

    Mindkettőt vékony csíkokra vágjuk, vagy durvára reszeljük.

    A csirkemellfilét megmopssuk, megszikkasztjuk, mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.

    A z olajat egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát 5-5 percig sütjük benne, majd szűrőlapáttal kivesszük.

    A fokhagymát a visszamaradt olajban megpirítjuk.

    A zöldségcsíkokat hozzáadjuk, 5 percig kevergetve nem túl puhára pároljuk.

    A tejszínt, a fűszereket, a paprikát, sót, borsot egy csészében összekverjük, a zöldséghez öntjük, felforraljuk.

    A filét a tejszínes zöldségbe visszarakjuk, és kis lángon még 5 percig pároljuk.

    Sajttal megszórjuk, azonnal tálaljuk.

    Kiváló hozzá a franciakenyér.