Csokis-gesztenyés muffin

2014.04.21 18:44

Hozzávalók 12 db:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. sárgabaracklekvár
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • 5 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • tetejére tejszínhab és örölt fahéj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 175 fokra.
A muffintepsit kibélelem a papírkapszlikkal.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztom, és amikor kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem; a lisztet pedig összekeverem sütőporral.
A tojáshab negyedét erőteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan keverem bele.
Fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban.
30-35 perc alatt sülnek meg.