Csokis-gesztenyés muffin
2014.04.21 18:44
Hozzávalók 12 db:
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg puha vaj
- 2 ek. rum
- 2 ek. sárgabaracklekvár
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csipetnyi só
- 5 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- tetejére tejszínhab és örölt fahéj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 175 fokra.
A muffintepsit kibélelem a papírkapszlikkal.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztom, és amikor kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyével, vajjal, rummal, lekvárral, cukorral meg a tojások sárgájával.
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem; a lisztet pedig összekeverem sütőporral.
A tojáshab negyedét erőteljesen belekeverem a gesztenyés masszába, majd hozzáadom a többi tojáshabot is, de azt már óvatosan keverem bele.
Fakanállal belekeverem a sütőporos lisztet is, majd szétosztom a muffintepsi horpadásaiban.
30-35 perc alatt sülnek meg.