Lángoló szívek
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 125 g lágy vaj vagy margarin
- 100 g cukor
- 1 tojás
- 1 tk. dr. oetker sütőpor
- 1 tasak dr. oetker vanillincukor
- 50 g finomra őrölt pisztácia
- 200 g porcukor
- kb. 3 ek. citromlé
- kb. 4 ek. csipkebogyólekvár vagy más piros lekvár, illetve zselé
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálba helyezzük és kézi robotgéppel a dagasztóspirál segítségével szétdolgozzuk.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, végül beleöntjük a vanillincukrot is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, átszitáljuk és a tésztamasszához adagoljuk.
Kézi robotgéppel először alacsony, aztán a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.
A tésztát belisztezett munkalapon kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk.
Szíveket szaggatunk belőle, melyeket sütőpapírral lefedett sütőlemezre helyezünk.
A süteményt a papírral együtt hagyjuk kihűlni.
Az átszitált porcukrot addig keverjük a citromlével, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
A lekvárt vagy zselét simára keverjük, egy zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkát levágjuk.
A szívek felét megkenjük a cukormázzal és két csíkban lekvárt nyomunk rá, melyet egy pálcikával széthúzunk.
A mázat hagyjuk megszilárdulni.
A szívek másik felét megkenjük a lekvárral és hozzátapasztjuk a díszített szívekhez.