Lángoló szívek

2013.08.31 18:49

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk. dr. oetker sütőpor
  • 1 tasak dr. oetker vanillincukor
  • 50 g finomra őrölt pisztácia

 

  • 200 g porcukor
  • kb. 3 ek. citromlé
  • kb. 4 ek. csipkebogyólekvár vagy más piros lekvár, illetve zselé

Elkészítés:

    A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálba helyezzük és kézi robotgéppel a dagasztóspirál segítségével szétdolgozzuk.

    Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, végül beleöntjük a vanillincukrot is.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral, átszitáljuk és a tésztamasszához adagoljuk.

    Kézi robotgéppel először alacsony, aztán a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk.

    A tésztát belisztezett munkalapon kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk.

    Szíveket szaggatunk belőle, melyeket sütőpapírral lefedett sütőlemezre helyezünk.

    A süteményt a papírral együtt hagyjuk kihűlni.

    Az átszitált porcukrot addig keverjük a citromlével, míg egy sűrű masszát nem kapunk.

    A lekvárt vagy zselét simára keverjük, egy zacskóba töltjük, melynek az egyik sarkát levágjuk.

    A szívek felét megkenjük a cukormázzal és két csíkban lekvárt nyomunk rá, melyet egy pálcikával széthúzunk.

    A mázat hagyjuk megszilárdulni.

    A szívek másik felét megkenjük a lekvárral és hozzátapasztjuk a díszített szívekhez.