Norvég halleves
2013.08.30 20:32
Hozzávalók:
- 40 dkg tengeri hal
- 6 dkg vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 póréhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 db burgonya
- fél citrom héja
- friss petrezselyemzöld
- 1,5 dl tejföl vagy főzőtejszín
- 4 tk. barna cukor
- 4 ek. fehérborecet
- só
- bors
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, a karikázott répát és pórét, majd pár perc múlva a burgonyát is.
Lefedve, kis lángon 10-15 percig pároljuk.
Mikor kezd összeesni, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra kockázott halhúst is.
Ízesíthetjük borecettel, barna cukorral, sózzuk és borsozzuk.
A levest 20 percnél tovább ne főzzük, nehogy elveszítsük az értékes vitaminokat, vagy szétessenek a hozzávalók!
A tejfölt egy merőkanálnyi lével összekeverjük, majd visszaöntjük, végül friss petrezselyemmel szórva tálaljuk.