Norvég halleves

2013.08.30 20:32

Hozzávalók:

  • 40 dkg tengeri hal
  • 6 dkg vaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • fél citrom héja
  • friss petrezselyemzöld
  • 1,5 dl tejföl vagy főzőtejszín
  • 4 tk. barna cukor
  • 4 ek. fehérborecet
  • bors

Elkészítés:

    A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott hagymát, a karikázott répát és pórét, majd pár perc múlva a burgonyát is.

    Lefedve, kis lángon 10-15 percig pároljuk.

    Mikor kezd összeesni, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra kockázott halhúst is.

    Ízesíthetjük borecettel, barna cukorral, sózzuk és borsozzuk.

    A levest 20 percnél tovább ne főzzük, nehogy elveszítsük az értékes vitaminokat, vagy szétessenek a hozzávalók!

    A tejfölt egy merőkanálnyi lével összekeverjük, majd visszaöntjük, végül friss petrezselyemmel szórva tálaljuk.