Ostyatekercs

2013.09.01 10:40

Hozzávalók:

  • ostyalap
  • 2 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 3 dkg kakó
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg darált keksz

Elkészítés:

    Aprómintás, nagy alakú ostyalapot mindkét oldalán kenőtollal, vízzel megkenünk és fóliára helyezünk.

    Vigyázat nehogy elázzon a lap!

    Utána a tölteléket elkészítjük.

    A tojásokat, a cukrot, a kakakót felfőzzük, majd a diót, a margarint és a kekeszet hozzákeverjük, jól eldolgozzuk,

    Ezt a viszonylag kemény masszát hablapáttal esetleg kézzel elkenjük az előzőleg megnedvesített ostyalapon, mejd feltekerjük a fólia segítségével.

    Hagyjuk szikkadni, majd szeletekre vágjuk.