Őszibarack lekvár teával

2013.09.01 14:34

Főzési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 200 ml piros szőlőlé
  • 3 filter vanília ízű Rooibos tea
  • 850 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 1 tasak dr. oetker befőzőcukor extra 2:1
  • 1 tasak dr. oetker dzsemfix extre 2:1

Előkészítés:

    A szőlőlevet a rooibos tea filterrel felfőzzük, majd a filtert kb. 15 percig ázni hagyjuk benne.

    Az őszibarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apróra vágjuk, és 850 g-ot kimérünk belőle.

Elkészítés:

    A gyümölcsöt a szőlőlével egy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral és a dzsemfixxel jól elkeverjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk.

    Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

    Miközben az üvegek hűlnek, gyakran forgassuk meg őket, hogy a gyümölcs egyenletesen elosztódhasson.