Őszibarack lekvár teával
Főzési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 200 ml piros szőlőlé
- 3 filter vanília ízű Rooibos tea
- 850 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
- 1 tasak dr. oetker befőzőcukor extra 2:1
- 1 tasak dr. oetker dzsemfix extre 2:1
Előkészítés:
A szőlőlevet a rooibos tea filterrel felfőzzük, majd a filtert kb. 15 percig ázni hagyjuk benne.
Az őszibarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apróra vágjuk, és 850 g-ot kimérünk belőle.
Elkészítés:
A gyümölcsöt a szőlőlével egy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral és a dzsemfixxel jól elkeverjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk.
Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Miközben az üvegek hűlnek, gyakran forgassuk meg őket, hogy a gyümölcs egyenletesen elosztódhasson.