Őszibarackos piskótatorta
2013.09.01 14:41
Hozzávalók:
- 50 dkg őszibarack
- 1 doboz babapiskóta
- 6 dl tej
- 1 dl rum
- 1 cs. citromízű pudingpor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 5 dkg dió
- 3 ek. cukor
Elékszítés:
A babapiskótát 1 dl tejjel elkevert rumba áztatjuk, majd kibélelünk vele egy tortaformát.
Az oldalához is állítunk félbetört piskótát úgy, hogy a gömbölyű részük legyen felül.
Ezután a szokásos módon elkészítjük a pudingot, belekeverjük a citrom héját és kifacsart levét, majd felét a piskótára simítjuk.
Rárakjuk a meghámozott, félbevágott, kimagozott őszibarackokat, befedjük a maradék pudinggal, és a tetjét megszórjuk a durvára vágott dióval.
A tortát egy napra hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor egy tálra borítjuk.