Őszibarackos piskótatorta

2013.09.01 14:41

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack
  • 1 doboz babapiskóta
  • 6 dl tej
  • 1 dl rum
  • 1 cs. citromízű pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg dió
  • 3 ek. cukor

Elékszítés:

    A babapiskótát 1 dl tejjel elkevert rumba áztatjuk, majd kibélelünk vele egy tortaformát.

    Az oldalához is állítunk félbetört piskótát úgy, hogy a gömbölyű részük legyen felül.

    Ezután a szokásos módon elkészítjük a pudingot, belekeverjük a citrom héját és kifacsart levét, majd felét a piskótára simítjuk.

    Rárakjuk a meghámozott, félbevágott, kimagozott őszibarackokat, befedjük a maradék pudinggal, és a tetjét megszórjuk a durvára vágott dióval.

    A tortát egy napra hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaláskor egy tálra borítjuk.