Rusztikus palacsinta
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 kicsi tojás
- 1 dl tej
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- só
A töltelékhez:
- 1 ek. liszt
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- őrölt szerecsendió
- fehér bors
- 20 dkg főtt, füstölt hús
- 10 dkg füstölt sajt
- 30 dkg zöldspárga
Elkészítés:
A palacsintát kikeverjük az alapanyagokból, és állni hagyjuk egy órát.
Közben a vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük, és simára keverjük a tejjel, fűszerezzük, és kihűtjük az így kapott besamelmártást.
A spárgát enyhén sós, cukros, vitromos vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.
A füstölt húst ledaráljuk, és a besamelbe keverjük.
Vékony palacsintákat sütünk a pihentetett masszából, ezeket megtöltjük a húsos krémmel.
Tűzálló tálra rendezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 percre forró sütőbe tesszük.
A spárgasípokat hosszában elvágjuk, és palacsintacsomagok mellé rendezzük.
Vegetáriánus változatot készíthetünk egyszerűen, ha a töltelékbe is füstölt sajtot teszünk a hús helyett.