Rusztikus palacsinta

2013.09.01 14:54

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 kicsi tojás
  • 1 dl tej
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt

A töltelékhez:

  • 1 ek. liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • őrölt szerecsendió
  • fehér bors
  • 20 dkg főtt, füstölt hús
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 30 dkg zöldspárga

Elkészítés:

    A palacsintát kikeverjük az alapanyagokból, és állni hagyjuk egy órát.

    Közben a vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük, és simára keverjük a tejjel, fűszerezzük, és kihűtjük az így kapott besamelmártást.

    A spárgát enyhén sós, cukros, vitromos vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

    A füstölt húst ledaráljuk, és a besamelbe keverjük.

    Vékony palacsintákat sütünk a pihentetett masszából, ezeket megtöltjük a húsos krémmel.

    Tűzálló tálra rendezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 percre forró sütőbe tesszük.

    A spárgasípokat hosszában elvágjuk, és palacsintacsomagok mellé rendezzük.

    Vegetáriánus változatot készíthetünk egyszerűen, ha a töltelékbe is füstölt sajtot teszünk a hús helyett.