Sajtos sörkorcsolya

2013.08.31 14:57

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tk. só
  • 2 egész tojás
  • 2 ek. lágy sertészsír
  • 40 dkg reszelt Karaván sajt
  • 1 cs. élesztő langyos, cukros tejben futtatva

Elkészítés:

    Alapos dagasztás után fél óra kelesztés.

    Kelesztés után 3 cipóba osztjuk és átgyúrjuk.

    Egy cipót elnyújtunk hosszúkás téglalap alakúra, olvasztott margarinnal megkenjük, kb. a reszelt sajt egyharmadát egyenletesen rászórjuk.

    Feltekerjük, mint a bejglit, kicsit meglapítjuk.

    Éles késsel feldaraboljuk.

    Tepsiben még egy kicsit kelesztjük. 

    Tojással megkenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk.

    Kb. 170-180 fokon 30-40 percig sütjük.