Sajtos sörkorcsolya
2013.08.31 14:57
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2 tk. só
- 2 egész tojás
- 2 ek. lágy sertészsír
- 40 dkg reszelt Karaván sajt
- 1 cs. élesztő langyos, cukros tejben futtatva
Elkészítés:
Alapos dagasztás után fél óra kelesztés.
Kelesztés után 3 cipóba osztjuk és átgyúrjuk.
Egy cipót elnyújtunk hosszúkás téglalap alakúra, olvasztott margarinnal megkenjük, kb. a reszelt sajt egyharmadát egyenletesen rászórjuk.
Feltekerjük, mint a bejglit, kicsit meglapítjuk.
Éles késsel feldaraboljuk.
Tepsiben még egy kicsit kelesztjük.
Tojással megkenjük, szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk.
Kb. 170-180 fokon 30-40 percig sütjük.