Spagetti aglio e olio
2013.08.31 15:15
Elkészítési idő : 35 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. spagetti
- só
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 piros csilipaprika
- fél dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- parmezán sajt
Elkészítés:
A spagettit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.
A levéből 2 dl-t félreteszünk.
A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
A csilit felkarikázzuk (ha gyengébbre szeretnénk, kaparjuk ki a magját és vágjuk ki az erét).
Az olajat felmelegítjük, a fokhagymát óvatosan megfuttatjuk rajta, nehogy megégjen.
Hozzátesszük a csilit, majd rátesszük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Átforgatjuk, megsózzuk és kevés főzőlével aláöntve, átforrósítjuk.
Legvégül megszórjuk a petrezselyemmel, és frissen reszelt vagy gyalult parmezán sajttal tálaljuk.