Spagetti aglio e olio

2013.08.31 15:15

Elkészítési idő : 35 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. spagetti
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 piros csilipaprika
  • fél dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • parmezán sajt

Elkészítés:

    A spagettit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

    A levéből 2 dl-t félreteszünk.

    A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    A csilit felkarikázzuk (ha gyengébbre szeretnénk, kaparjuk ki a magját és vágjuk ki az erét).

    Az olajat felmelegítjük,  a fokhagymát óvatosan megfuttatjuk rajta, nehogy megégjen.

    Hozzátesszük a csilit,  majd rátesszük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.    

    Átforgatjuk, megsózzuk és kevés főzőlével aláöntve, átforrósítjuk.

    Legvégül megszórjuk a petrezselyemmel, és frissen reszelt vagy gyalult parmezán sajttal tálaljuk.