Spenótos rakott palacsinta

2013.08.26 21:09

Hozzávalók (6 személyre):

  • 250 ml tej
  • 30 g vaj
  • 90 g liszt
  • 4 db tojás
  • 300 g spenót (lehet fagyasztott is)
  • 1 ek. olívaolaj
  • őrölt feket bors
  • 250 g ricotta vagy sima túró
  • 60 g reszelt parmezán vagy más kemény sajt
  • darált dió

Elkészítés:

    A tejet, a vajat, a lisztet, 1 db tojást és 1 csipet sót keverjünk össze, és hagyjuk 30 percig pihenni a tésztát.

    Tegyünk egy merőkanálnyit a kivajazott, forró serpenyőbe, és süssünk belőle palacsintát, majd készítsünk még 5 darabot.

    A felengedett spenótot fonnyasszuk 1-2 percig a forró olajon, és ízesítsük sóval, borssal.

    Keverjük el a ricottával vagy a túróval, adjunk hozzá 1 db tojást, a reszelt sajt felét, ízesítsük darált dióval, és sózzuk, borsozzuk meg.

    Egy kb. 1 literes, téglatest alakú sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és terítsünk bele 2 db palacsintát. 

    A többit töltsük meg, tekerje fel, és hosszában tegyük egymás mellé a formában. 

    A maradék tojást keverjük el 1-1 csipet sóval, borssal, a sajt másik felével, és öntsük a formába.

    Süssük 180 fokon 30 percig.