Spenótos rakott palacsinta
Hozzávalók (6 személyre):
- 250 ml tej
- 30 g vaj
- 90 g liszt
- só
- 4 db tojás
- 300 g spenót (lehet fagyasztott is)
- 1 ek. olívaolaj
- őrölt feket bors
- 250 g ricotta vagy sima túró
- 60 g reszelt parmezán vagy más kemény sajt
- darált dió
Elkészítés:
A tejet, a vajat, a lisztet, 1 db tojást és 1 csipet sót keverjünk össze, és hagyjuk 30 percig pihenni a tésztát.
Tegyünk egy merőkanálnyit a kivajazott, forró serpenyőbe, és süssünk belőle palacsintát, majd készítsünk még 5 darabot.
A felengedett spenótot fonnyasszuk 1-2 percig a forró olajon, és ízesítsük sóval, borssal.
Keverjük el a ricottával vagy a túróval, adjunk hozzá 1 db tojást, a reszelt sajt felét, ízesítsük darált dióval, és sózzuk, borsozzuk meg.
Egy kb. 1 literes, téglatest alakú sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, és terítsünk bele 2 db palacsintát.
A többit töltsük meg, tekerje fel, és hosszában tegyük egymás mellé a formában.
A maradék tojást keverjük el 1-1 csipet sóval, borssal, a sajt másik felével, és öntsük a formába.
Süssük 180 fokon 30 percig.