Sütőtöktorta fehércsokoládéval

2013.08.31 21:03

Elkészítési idő: 60 perc + 40-60 perc sütési idő

Hozzávalók:

  • kb. 1,5 kg sütőtök
  • 5 tojás
  • 1/2 szerecsendió
  • csipet tengeri só
  • 10 dkg méz
  • 1,5 dkg búzadara
  • 1 dl tejszín vagy mascarpone
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl tejszín

A tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg kekszmorzsa

Elkészítés:

    A sütőtököt félbevágjuk, magját kikaparjuk, és forró sütőben világosbarnára sütjük.

    Miután kissé kihűlt, a húsát átpasszírozzuk.

    Pont 1 kg tökhúsra van szükség.

    Míg a tök sül, a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a morzsával, és egy kerek kapcsos szélű tortaforma aljába nyomkodjuk.

    A tökhúshoz adjuk a tejszínt, az egész tojásokat, a darát, a mézet és a fűszereket.

    Az egészet habverővel simára keverjük, és a vajas morzsára öntjük, kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő.

    Légkeveréses sütőben 120 fokon 60 percig, normál sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

    A sütőből kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, és kivesszük a formából.

    A fehéárcsokit felolvasztjuk, összekeverjük a tejszínneé, és meglocsoljuk a torta tetejét.