Sütőtöktorta fehércsokoládéval
Elkészítési idő: 60 perc + 40-60 perc sütési idő
Hozzávalók:
- kb. 1,5 kg sütőtök
- 5 tojás
- 1/2 szerecsendió
- csipet tengeri só
- 10 dkg méz
- 1,5 dkg búzadara
- 1 dl tejszín vagy mascarpone
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 5 dkg fehércsokoládé
- 1 dl tejszín
A tésztához:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg kekszmorzsa
Elkészítés:
A sütőtököt félbevágjuk, magját kikaparjuk, és forró sütőben világosbarnára sütjük.
Miután kissé kihűlt, a húsát átpasszírozzuk.
Pont 1 kg tökhúsra van szükség.
Míg a tök sül, a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a morzsával, és egy kerek kapcsos szélű tortaforma aljába nyomkodjuk.
A tökhúshoz adjuk a tejszínt, az egész tojásokat, a darát, a mézet és a fűszereket.
Az egészet habverővel simára keverjük, és a vajas morzsára öntjük, kissé az asztalhoz ütögetjük, hogy ne maradjon benne levegő.
Légkeveréses sütőben 120 fokon 60 percig, normál sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.
A sütőből kivesszük, megvárjuk, míg kihűl, és kivesszük a formából.
A fehéárcsokit felolvasztjuk, összekeverjük a tejszínneé, és meglocsoljuk a torta tetejét.