Szedres almazselé

2013.09.01 16:16

Hozzávalók (3 db 2,5 dl.es üveghez):

  • 1 kg alma
  • 50 dkg szeder
  • 5 dl víz
  • 2,5 dl fehér bor
  • 35 dkg cukor
  • 1 tasak citromsav

Elkészítés:

    Az almát megmossuk, a magházzal együtt felaprítjuk, és a szederrel, a vízzel és a borral együtt feltesszük főni.

    Hozzáadjuk a mézet is, és háromnegyed óráig főzzük kis lángon.

    Egy szitára öntjük, és hagyjuk lecsöpögni a gyümölmasszát.

    Kimérünk 7 dl-t az átcsöpögött gyümölcsvelőből, hozzákeverünk 35 dk cukrot és a citromsavat.

    Felfőzzük, további 3 percig forraljuk, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk.

    A szitán maradó gyümölcshúst átpaszírozva süteménytölteléknek használjuk.