Szedres almazselé
2013.09.01 16:16
Hozzávalók (3 db 2,5 dl.es üveghez):
- 1 kg alma
- 50 dkg szeder
- 5 dl víz
- 2,5 dl fehér bor
- 35 dkg cukor
- 1 tasak citromsav
Elkészítés:
Az almát megmossuk, a magházzal együtt felaprítjuk, és a szederrel, a vízzel és a borral együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a mézet is, és háromnegyed óráig főzzük kis lángon.
Egy szitára öntjük, és hagyjuk lecsöpögni a gyümölmasszát.
Kimérünk 7 dl-t az átcsöpögött gyümölcsvelőből, hozzákeverünk 35 dk cukrot és a citromsavat.
Felfőzzük, további 3 percig forraljuk, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk.
A szitán maradó gyümölcshúst átpaszírozva süteménytölteléknek használjuk.