Szerencsekeksz

2013.08.31 17:30

Elkészítési idő: kb. 10-12  perc

Hozzávalók (kb. 24 db):

  • 200 g búzaliszt
  • 1 csapott tk. dr. oetker sütőpor
  • 30 g porcukor
  • 100 g szírszegény túró (jól áttörve)
  • 75 ml étolaj
  • 75 ml tej
  • 1 tasak dr. oetker vanillincukor
  • 2 tk. dr. oetker aroma rum
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • papírcsíkok jókívánságokkal
  • 1 tojásfehérje

Előkészítés:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.

    Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.

    A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékony lappá (kb. 36x24 cm-es) nyújtjuk, majd 6x6 cm-es négyzetekre osztjuk.

    A tésztalapok széleit megkenjük a tojásfehérjével.

    Minden tésztalap közepére egy-egy összehajtott szerencsecédulát teszünk, majd a tészta egyik sarkát a szemközti sarokhoz hajtjuk úgy, hogy egy háromszöget kapjuk.

    A tészta széleit összenyomjuk, és a háromszögeket a tepsibe helyezzük.

    A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.