Szerencsekeksz
Elkészítési idő: kb. 10-12 perc
Hozzávalók (kb. 24 db):
- 200 g búzaliszt
- 1 csapott tk. dr. oetker sütőpor
- 30 g porcukor
- 100 g szírszegény túró (jól áttörve)
- 75 ml étolaj
- 75 ml tej
- 1 tasak dr. oetker vanillincukor
- 2 tk. dr. oetker aroma rum
- csipet só
- 1 tojássárgája
- papírcsíkok jókívánságokkal
- 1 tojásfehérje
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékony lappá (kb. 36x24 cm-es) nyújtjuk, majd 6x6 cm-es négyzetekre osztjuk.
A tésztalapok széleit megkenjük a tojásfehérjével.
Minden tésztalap közepére egy-egy összehajtott szerencsecédulát teszünk, majd a tészta egyik sarkát a szemközti sarokhoz hajtjuk úgy, hogy egy háromszöget kapjuk.
A tészta széleit összenyomjuk, és a háromszögeket a tepsibe helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.