Színes tésztasaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg kagylótészta
- só
- 50 dkg zöld spárga
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 15-20 dkg pármai sonka
Az öntethez:
- 4 ek. pesto
- 1 dl tejföl
- 5 dkg tejszín
- só
- bors
- balzsamecet
Elkészítés:
A tésztát az előírás szerint megfőzzük.
A spárgákat megmossuk, a rudak fás végeit levágjuk, kidobjuk, majd a fejeket szintén levágjuk, és félretesszük.
A rudak maradék részeit először hosszában félbevágjuk, végül 2-3 cm hosszú darabokra szeleteljük.
Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük a spárgadarabokat, majd lecsöpögtetjük őket.
A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékony csíkokra szeljük.
A hagymacsíkokat forró vízzel leöntjük, és szintén hagyjuk lecsöpögni.
A paradicsomokat megmossuk és felkarikázzuk.
A sonkát apró darabokra tépkedjük, összekeverjük a tésztával, a spárgával, a hagymával és a paradicsommal.
Az öntet elkészítéséhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd ecettel és borssal ízesítjük.
Tálalás előtt a salátát leöntjük a dresszinggel, az egészet jól átkeverjük, és ha szükséges utánízesítjük.