Színes tésztasaláta

2013.08.31 21:31

Hozzávalók:

  • 25 dkg kagylótészta
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 15-20 dkg pármai sonka

Az öntethez:

  •   4 ek. pesto
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg tejszín
  • bors
  • balzsamecet

Elkészítés:

    A tésztát az előírás szerint megfőzzük.

    A spárgákat megmossuk, a rudak fás végeit levágjuk, kidobjuk, majd a fejeket szintén levágjuk, és félretesszük.

    A rudak maradék részeit először hosszában félbevágjuk, végül 2-3 cm hosszú darabokra szeleteljük.

    Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük a spárgadarabokat, majd lecsöpögtetjük őket.

    A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékony csíkokra szeljük.

    A hagymacsíkokat forró vízzel leöntjük, és szintén hagyjuk lecsöpögni.

    A paradicsomokat megmossuk és felkarikázzuk.

    A sonkát apró darabokra tépkedjük, összekeverjük a tésztával, a spárgával, a hagymával és a paradicsommal.

    Az öntet elkészítéséhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd ecettel és borssal ízesítjük.

    Tálalás előtt a salátát leöntjük a dresszinggel, az egészet jól átkeverjük, és ha szükséges utánízesítjük.