Tárkonyos krumplileves

2013.08.27 21:01

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 22- ek. liszt
  • olaj
  • tárkony
  • pirospaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:

    A meghámozott krumplit kockákra vágjuk.

    A lisztből és az olajból pirospaprikával és a zúzott fokhagymával rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük.

    Amikor felforr, beletesszük a burgonyát és puhára főzzük.

    Mielőtt elkészül, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a negyedekre vágott, lehéjazott paradicsomgerezdeket.

    Sóval, borssal, tárkonnyal fűszerezzük, és tálaláskor ízlés szerint tejföllel ízesítjük.