Tárkonyos krumplileves
2013.08.27 21:01
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 1 szál póréhagyma
- 2 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 22- ek. liszt
- olaj
- tárkony
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott krumplit kockákra vágjuk.
A lisztből és az olajból pirospaprikával és a zúzott fokhagymával rántást készítünk, hideg vízzel felengedjük.
Amikor felforr, beletesszük a burgonyát és puhára főzzük.
Mielőtt elkészül, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát és a negyedekre vágott, lehéjazott paradicsomgerezdeket.
Sóval, borssal, tárkonnyal fűszerezzük, és tálaláskor ízlés szerint tejföllel ízesítjük.