Tejfölös rétes

2013.09.01 23:13

Hozzávalók:

  • 1 cs. réteslap
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 4 szikkadt zsemle
  • tej az áztatáshoz
  • 8 dkg mazsola
  • 3 cl rum
  • porcukos a szóráshoz

Elkészítés:

    A tejszínt a tejföllel, a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal vízgőz fölött sűrű krémmé keverjük, azután elfelezzük.

    A zsömlék kérgét levágjuk, majd tejbe áztatjuk és kinyomkodjuk.

    A zsemlét és a rumba áztatott mazsolát a krém egyik felébe keverjük.

    Kettéosztjuk a réteslapokat, nedves konyharuhára fektetjük.

    Olvasztott vajjalmegkenjük, elosztjuk rajtuk a tölteléket.

    Felcsavarjuk, és a rudakat kivajazott tepsibe tesszük.

    Megkenjük vajjal, s a 190 fokos sütőben 40 percig sütjük.

    Ráöntjük a maradék tejfölkrémet, így sütjük készre.