Tejfölös rétes
2013.09.01 23:13
Hozzávalók:
- 1 cs. réteslap
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 4 szikkadt zsemle
- tej az áztatáshoz
- 8 dkg mazsola
- 3 cl rum
- porcukos a szóráshoz
Elkészítés:
A tejszínt a tejföllel, a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal vízgőz fölött sűrű krémmé keverjük, azután elfelezzük.
A zsömlék kérgét levágjuk, majd tejbe áztatjuk és kinyomkodjuk.
A zsemlét és a rumba áztatott mazsolát a krém egyik felébe keverjük.
Kettéosztjuk a réteslapokat, nedves konyharuhára fektetjük.
Olvasztott vajjalmegkenjük, elosztjuk rajtuk a tölteléket.
Felcsavarjuk, és a rudakat kivajazott tepsibe tesszük.
Megkenjük vajjal, s a 190 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ráöntjük a maradék tejfölkrémet, így sütjük készre.