Tejszínes-boros hagymaleves
2013.09.08 10:21
Elkészítési idő: kb. 30-35 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 2 db csirkehúsleves kocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. liszt
- 1 dl tejszín
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg margarin
- szerecsendió
- fehérbors
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 szelet rozskenyér
- 1 kis csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott vörös- és póréhagymát, a zúzott fokhagymát olvasztott margarinon üvegesre pároljuk, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal.
Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk.
8 dl vízzel és a borral felöntjük.
Beletesszük a csirkehúsleves kockákat és a tejszínt, készre forraljuk.
A rozskenyérből pogácsaszaggatóval 3-4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, vékonyan megkenjük vajjal, reszelt sajttal meghintjük és grillsütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos pirítósokat, és finomra vágott metélőhagymával hintjük meg.