Tejszínes-boros hagymaleves

2013.09.08 10:21

Elkészítési idő: kb. 30-35 perc

Hozzávalók (4 adag):

  • 2 db csirkehúsleves kocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg margarin
  • szerecsendió
  • fehérbors
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 kis csokor metélőhagyma

Elkészítés:

    A vékony szeletekre vágott vörös- és póréhagymát, a zúzott fokhagymát olvasztott margarinon üvegesre pároljuk, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal.

    Rászórjuk a lisztet, röviden pirítjuk.

    8 dl vízzel és a borral felöntjük.

    Beletesszük a csirkehúsleves kockákat és a tejszínt, készre forraljuk.

    A rozskenyérből pogácsaszaggatóval 3-4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, vékonyan megkenjük vajjal, reszelt sajttal meghintjük és grillsütőben pirosra sütjük.

    Tálaláskor a leves tetejére tesszük a sajtos pirítósokat, és finomra vágott metélőhagymával hintjük meg.