Tojásos egybesült fasírt
Elkészítési idő: kb. 2 óra
1 adag: 763 kcal
Hozzávalók:
- 2 db szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- 10 tojás
- 2 ek. olaj
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 600 g darált marha- és sertéshús vegyesen
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk. pirospaprika
- 1 ek. mustár
- 50 g reszelt parmezán sajt
- só
- bors
Körethez:
- 1 db piros húsú paprika
- 100 g ecetes uborka
- 1 ek. vaj vagy margarin
- 500 g csemegekukorica (konzerv)
- csilipor
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk a tejbe.
8 tojást keményre főzünk, hideg vízbe merítve lehűtünk, majd meghámozunk, fehér végűket ( a sárgájukig) levágjuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, 1 ek. olajban megfonnyasztjuk, a darált húshoz adjuk.
Beledolgozzuk a kinyomkodott zsemléket, 2 tojást, a felaprított petrezselymet, a pirospaprikát, a mustárt, a sajtot, ízlés szerint sót, borsot, végül belereszeljük a már levágott tojásfehérjevégeket.
Kikenünk 1 ek. olajjal egy kb. 1,5 literes gyümölcskenyérformát vagy őzgerincformát, belesimítjuk a massza egyharmadát, vágott felükkel összeillesztve belenyomkodjuk a tojásokat, majd befedjük a maradék masszával.
Felületét vizes kézzel gömbölyűre igazítjuk, és 180 fokra előmelegített sűtőben 1 órán át sütjük.
A körethez a kicsumázott paprikát és az uborkát apróra felkockázzuk, 3 percig pirítjuk a vajban vagy margarinban.
Hozzáadjuk a leöblített-leszűrt kukoricát, ízlés szerint csiliport, sót és borsot, majd összeforrosítjuk, és beleforgatjuk a felaprított petrezselymet.
A fasírtot sütés után 10 percig a formában pihentetjük, aztán vágódeszkára borítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, és a köret kíséretében tálaljuk.
További köretként burgonyapüré is illik hozzá.
Hidegen is pompás.