Töltött padlizsán

2013.08.25 10:58

    A nem túl vékonyra szeletelt padlizsánt kevés olívaolajon süssük meg, csöpögtessük le.

    Sózzuk, borsozzuk.

    A paradicsomkarikát vágjuk hosszú szeletekre, fektessük a padlizsánszeletekre, majd szeljünk még rá egy-egy szelet sajtot, akár füstöltet, akár köményeset, de lehet kemény kecskesajt is. 

    A művet fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, majd tekerjük föl.

    Ha maradt padlizsán, mert már nem adta ki a szeletet, s azt is megpirítottuk az olajban, tegyük most egy tepsibe, vagy jénai tálba, fektessük mellé a tekercseket.

    Készítsünk tejszínből reszelt sajtból, kevés, borsból, pirospaprikából és lisztből mártást.

    Ezzel nyakon öntve a padlizsántekercseket, toljuk a tepsit a sütőbe, s 20 perc alatt süssük készre.

    Húsimádók gazdagíthatják a tekercset sonkával, darált hússal, csirkefalatokkal.