Virslis tarhonya bográcsban

2013.08.24 17:50

Hozzávalók:

  • fél liter tarhonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy szem burgonya
  • 4 pár virsli
  • pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • olaj

Elkészítés:

    Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, beletesszük a tarhonyát, és folyamatos kevergetés közben tovább pirítjuk.

    Megszórjuk paprikával, felöntjük egy liter (a tarhonya térfogatánakkétszeresét kitevő) vízzel, ízlés szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük.

    Beletesszük a megtisztított, felkockázott burgonyát, a felkarikázott virslit, a darabokra vágott, meghámozott paradicsomot.

    Amikor felforrt, megkeverjük, majd kis lángon készre pároljuk.

    Később már nem kevergetjük, csak rázogatjuk a bográcsot.

    Tálaláskor merőkanállal formázhatjuk az adagokat.