Virslis tarhonya bográcsban
2013.08.24 17:50
Hozzávalók:
- fél liter tarhonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 nagy szem burgonya
- 4 pár virsli
- só
- pirospaprika
- 2 paradicsom
- olaj
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, beletesszük a tarhonyát, és folyamatos kevergetés közben tovább pirítjuk.
Megszórjuk paprikával, felöntjük egy liter (a tarhonya térfogatánakkétszeresét kitevő) vízzel, ízlés szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Beletesszük a megtisztított, felkockázott burgonyát, a felkarikázott virslit, a darabokra vágott, meghámozott paradicsomot.
Amikor felforrt, megkeverjük, majd kis lángon készre pároljuk.
Később már nem kevergetjük, csak rázogatjuk a bográcsot.
Tálaláskor merőkanállal formázhatjuk az adagokat.