Zsömle bundában

2013.09.01 14:48

Hozzávalók:

  • 2 zsömle
  • 3 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 2-3 ek. méz
  • 40 dkg erdei gyümölcs
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

    A vékonyra szeletelt zsömléket a cukorral és a vaníliás cukorral ízesített tejben megmártjuk - eláztatni nem szabad -, majd tányérra tesszük.

    A visszanaradt tejből a tojással, a liszttel, csipetnyi sóval meg a szódavízzel palacsintatésztát keverünk.

    Belemártjuk a zsemledarabokat, és bő, forró olajban mindkét oldalukonszép pirosra sütjük.

    Az erdei gyümölcsöt a mézzel összeforraljuk, és a bundás zsemlék mellé kínáljuk.