Zsömle bundában
2013.09.01 14:48
Hozzávalók:
- 2 zsömle
- 3 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- só
- 2 púpozott ek. liszt
- 2-3 ek. méz
- 40 dkg erdei gyümölcs
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt zsömléket a cukorral és a vaníliás cukorral ízesített tejben megmártjuk - eláztatni nem szabad -, majd tányérra tesszük.
A visszanaradt tejből a tojással, a liszttel, csipetnyi sóval meg a szódavízzel palacsintatésztát keverünk.
Belemártjuk a zsemledarabokat, és bő, forró olajban mindkét oldalukonszép pirosra sütjük.
Az erdei gyümölcsöt a mézzel összeforraljuk, és a bundás zsemlék mellé kínáljuk.