Csirkemellfilé sonkában

2013.09.07 21:25

Előkészítés: 20 perc

Főzés: 30 perc

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 csirkemellfilé
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • őrölt csípőspaprika
  • 8 vékony szelet nyers sonka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 3 sárgarépa
  • 2 kis cukkini
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1/8 l. száraz fehérbor
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. reszelt citromhéj
  • 1 ek. összevágott petrezselyem

Elkészítés:

    A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük.

    Forró olajban ropogósra sütjük.

    Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük.

    Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.

    Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát.

    Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit.

    Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk.

    A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.

    Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát.

    Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk.

    Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.

    A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.

    A filét előmelegített tányérra tesszük és melegen tartjuk.

    A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselyemet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.