Csirkemellfilé sonkában
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 30 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 4 csirkemellfilé
- 4 ek. olívaolaj
- 1 tk. szárított rozmaring
- só
- őrölt csípőspaprika
- 8 vékony szelet nyers sonka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál szárzeller
- 3 sárgarépa
- 2 kis cukkini
- 1 ek. paradicsompüré
- 1/8 l. száraz fehérbor
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 1 ek. összevágott petrezselyem
Elkészítés:
A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük.
Forró olajban ropogósra sütjük.
Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük.
Minden filét két szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát.
Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit.
Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk.
A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk.
Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk.
A filét előmelegített tányérra tesszük és melegen tartjuk.
A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselyemet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.