Csirkés saláta
2013.09.07 22:07
Elkészítés: 20 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 20 dkg majonéz
- 1 dl tejföl
- 2 ek. almalé
- só
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- 30 dkg főtt csirkehús
- 3 szál szárzeller
- 1 piros alma
- 2 szál újhagyma
- 1 kis fej piros fejes saláta
- néhány fejes-saláta levél
- 8 dkg aprított, pörkölt dióbél
- 4 retek
Elkészítés:
A mártáshoz a majonézt, a tejfölt, az almelevet, egy kevés sót, az őrölt borsot és a szerecwsendiót összekeverjük.
A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk.
A zellerszárakat megmossuk, megtisztítjuk, és karikákra szeljük.
Az összes hozzávalót egy nagy tálba töltjük.
A mártást ráöntjük, és az egészet jól összekeverjük.
A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk, és 4 tányérra vagy egy nagy tálra terítjük.
A retket megmossuk, késsel hosszában bevagdossuk, majd felszeleteljük.
A csirkesalátát a salátalevelekre szedjük, és pörkölt dióval megszórjuk.
A retekszeleteket mellérakjuk, és azonnal tálaljuk.