Csirkés saláta

2013.09.07 22:07

Elkészítés: 20 perc

Hozzávalók (4 adag):

  • 20 dkg majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. almalé
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 30 dkg főtt csirkehús
  • 3 szál szárzeller
  • 1 piros alma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kis fej piros fejes saláta
  • néhány fejes-saláta levél
  • 8 dkg aprított, pörkölt dióbél
  • 4 retek

Elkészítés:

    A mártáshoz a majonézt, a tejfölt, az almelevet, egy kevés sót, az őrölt borsot és a szerecwsendiót összekeverjük.    

    A csirkehúst lebőrözzük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk.

    A zellerszárakat megmossuk, megtisztítjuk, és karikákra szeljük.

    Az összes hozzávalót egy nagy tálba töltjük.

    A mártást ráöntjük, és az egészet jól összekeverjük.

    A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk, és 4 tányérra vagy egy nagy tálra terítjük.

    A retket megmossuk, késsel hosszában bevagdossuk, majd felszeleteljük.

    A csirkesalátát a salátalevelekre szedjük, és pörkölt dióval megszórjuk.

    A retekszeleteket mellérakjuk, és azonnal tálaljuk.