Csokikrémes tojássütik

2013.09.08 19:03

Hozzávalók az alsó tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • csipet só

A felső tésztához:

  • 20 dkg puha vaj
  • 18 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor

A csokikrémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • fél csomag csokoládés pudingpor
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg puha vaj
  • 3 dkg porcukor
  • cukorgyöngyök a díszítéshez

Elkészítés:

    A sütemény alját képező tésztához a lisztet, a darabokra vágott vajat, a cukrot, a tojást és a sót összedolgozzuk (ha szükséges, egy kevés hideg vízzel lazítjuk), fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

    A másik tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, és egymás után hozzáadjuk a tojásokat.

    A keményítőt a liszttel és a sütőporral vegyítve hozzászitáljuk, és elkeverjük benne.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Az alsó tésztát kinyújtjuk, tojásformákat vágunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket.

    A másik tésztát a "tojások" tetejére kenjük, és 25 perc alatt megsütjük.

     A csokikrémhez a tejből, cukorból és pudingporból a leírés szerint pudingot főzünk.

    Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a megolvasztott, közben kicsit kihűlt csokoládéhoz adjuk,

    Ezután kanalanként belekeverjük a pudingot (a tetején képződött réteget előtte eltávolítjuk).

    A krém felét cakko végű nyomózsákba töltjük, a másik felét a sütemények tetejére kenjük.

    A nyomózsákból díszítést nyomunk a "tojások" tetejére és megszórjuk cukorgyöngyökkel.