Csokikrémes tojássütik
Hozzávalók az alsó tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- csipet só
A felső tésztához:
- 20 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
A csokikrémhez:
- 2,5 dl tej
- 1 ek. cukor
- fél csomag csokoládés pudingpor
- 3 dkg étcsokoládé
- 20 dkg puha vaj
- 3 dkg porcukor
- cukorgyöngyök a díszítéshez
Elkészítés:
A sütemény alját képező tésztához a lisztet, a darabokra vágott vajat, a cukrot, a tojást és a sót összedolgozzuk (ha szükséges, egy kevés hideg vízzel lazítjuk), fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A másik tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, és egymás után hozzáadjuk a tojásokat.
A keményítőt a liszttel és a sütőporral vegyítve hozzászitáljuk, és elkeverjük benne.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az alsó tésztát kinyújtjuk, tojásformákat vágunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket.
A másik tésztát a "tojások" tetejére kenjük, és 25 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez a tejből, cukorból és pudingporból a leírés szerint pudingot főzünk.
Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a megolvasztott, közben kicsit kihűlt csokoládéhoz adjuk,
Ezután kanalanként belekeverjük a pudingot (a tetején képződött réteget előtte eltávolítjuk).
A krém felét cakko végű nyomózsákba töltjük, a másik felét a sütemények tetejére kenjük.
A nyomózsákból díszítést nyomunk a "tojások" tetejére és megszórjuk cukorgyöngyökkel.