Halpaprikással töltött burgonyás batyuk

2013.09.08 10:26

Elkészítési idp: kb. 90 perc

Hozzávalók (6-8 adag):

  • 80 dkg liszt
  • 50 dkg burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • 4 egész tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 4 db halászlékocka
  • 40 dkg afrikai harcsafilé
  • 3 ek. liszt
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

    A meghámozott, darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük, áttörjük, félretesszük hűlni.

    A bőr nélküli harcsafilét vékony csíkokra vágjuk.

    2,5 dl vízben felfőzzük a 4 db halászlékockát, ehhez adjuk a halhúst, és pépesre főzzük kb. 15 perc alatt, végül 1 dl víz, 1 dl tejföl és 3 ek. liszt keverékéből készült habarással besűrítjük.

    Félretesszük hűlni, majd belekverünk 2 db tojássárgáját.

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A burgonyát elkeverjük a liszttel, megsózzuk, és beledolgozzuk az olajat, az élesztős tejet és 2 egész tojást.

    A tésztát simára dolgozzuk, majd meleg helyen megkelesztjük.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, boríték nagyságú kockára vágjuk és mindegyikre teszünk a halhúsból.

    Félbahjthatjuk, tetejét megkenjük a felvert 1 egész tojás és a maradék tojásfehérjékkel és megszórjuk reszelt sajttal.

    Kizsírozott tepsire rakjuk és forró sütőben megsütjük.

    Ha kisebb batyukat készítünk, halászlébe főzve különleges betétként is kiváló.