Halpaprikással töltött burgonyás batyuk
Elkészítési idp: kb. 90 perc
Hozzávalók (6-8 adag):
- 80 dkg liszt
- 50 dkg burgonya
- 0,5 dl olaj
- 4 egész tojás
- 5 dl tej
- 1 dl tejföl
- 5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 4 db halászlékocka
- 40 dkg afrikai harcsafilé
- 3 ek. liszt
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítés:
A meghámozott, darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük, áttörjük, félretesszük hűlni.
A bőr nélküli harcsafilét vékony csíkokra vágjuk.
2,5 dl vízben felfőzzük a 4 db halászlékockát, ehhez adjuk a halhúst, és pépesre főzzük kb. 15 perc alatt, végül 1 dl víz, 1 dl tejföl és 3 ek. liszt keverékéből készült habarással besűrítjük.
Félretesszük hűlni, majd belekverünk 2 db tojássárgáját.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A burgonyát elkeverjük a liszttel, megsózzuk, és beledolgozzuk az olajat, az élesztős tejet és 2 egész tojást.
A tésztát simára dolgozzuk, majd meleg helyen megkelesztjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, boríték nagyságú kockára vágjuk és mindegyikre teszünk a halhúsból.
Félbahjthatjuk, tetejét megkenjük a felvert 1 egész tojás és a maradék tojásfehérjékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
Kizsírozott tepsire rakjuk és forró sütőben megsütjük.
Ha kisebb batyukat készítünk, halászlébe főzve különleges betétként is kiváló.