Narancsos mazurek
Hozzávalók az alsó tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 tojás
- csipet só
A tetjén lévő tésztához:
- 20 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 4 tojás
- 10 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
A töltelékhez:
- 80 dkg narancs, citrom és lime vegyesen
- 20 dkg cukor
- 4 cl narancslikőr
- porcukor és citromfű a díszítéshez
Elkészítés:
A sütemény alját képező tésztához a lisztet, a darabokra vágott vajat, a cukrot, a tojást és a sót összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
A másik tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat.
A keményítőt a liszttel és a sütőporral vegyítve hozzászitáljuk, és elkeverjük benne.
A citrusgyümölcsöket leforrázzuk, felkockázzuk, a cukorral, a likőrrel és 1 dl vízzel együtt 15 percig főzzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az alsó tésztát kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsi aljába illesztjük.
Ráöntjük a gyümölcsös keveréket, a tetjét elsimítjuk.
A másik tésztát nyomózsákba töltjük, éás a sütemény tetejét berácsozzuk vele.
Porcukorral megszórjuk, és negyvenöt perc alatt aranybarnára sütjük.
Illatos citromfűvel megszórva tálaljuk a sütit.