Narancsos mazurek

2013.09.08 18:44

Hozzávalók az alsó tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • csipet só

A tetjén lévő tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 80 dkg narancs, citrom és lime vegyesen
  • 20 dkg cukor
  • 4 cl narancslikőr
  • porcukor és citromfű a díszítéshez

Elkészítés:

    A sütemény alját képező tésztához a lisztet, a darabokra vágott vajat, a cukrot, a tojást és a sót összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

    A másik tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat.

    A keményítőt a liszttel és a sütőporral vegyítve hozzászitáljuk, és elkeverjük benne.

    A citrusgyümölcsöket leforrázzuk, felkockázzuk, a cukorral, a likőrrel és 1 dl vízzel együtt 15 percig főzzük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Az alsó tésztát kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsi aljába illesztjük.

    Ráöntjük a gyümölcsös keveréket, a tetjét elsimítjuk.

    A másik tésztát nyomózsákba töltjük, éás a sütemény tetejét berácsozzuk vele.

    Porcukorral megszórjuk, és negyvenöt perc alatt aranybarnára sütjük.

    Illatos citromfűvel megszórva tálaljuk a sütit.