Rukkolás saláta

2013.09.08 21:21

Hozzávalók:

  • 3 marék rukkola
  • kis fej fejes saláta
  • kisebb káposzta fele
  • két közepes fej lila hagyma
  • 3 szál répa
  • 3 db paradicsom
  • kevés olívabogyó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. balzsamecet
  • fél citrom
  • 20 dkg mozzarella vagy feta sajt

Elkészítés:

    A zöldségeket alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.

    A káposztát és a lila hagymát csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb edénybe helyezzük.

    A rukkolát és a salátaleveleket kisméretűre tépkedjük, és hozzákeverjük a káposztához.

    A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és a felvágott paradicsommal együtt a salátánkhoz adjuk.

    A sajtot felkockázzuk, és az olívával együtt az edénybe rakjuk.

    MEglocsoljuk a citrom levével, a balzsamecettel és az olívaolajjal, majd óvatosan átforgatjuk.