Rukkolás saláta
2013.09.08 21:21
Hozzávalók:
- 3 marék rukkola
- kis fej fejes saláta
- kisebb káposzta fele
- két közepes fej lila hagyma
- 3 szál répa
- 3 db paradicsom
- kevés olívabogyó
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. balzsamecet
- fél citrom
- 20 dkg mozzarella vagy feta sajt
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük.
A káposztát és a lila hagymát csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb edénybe helyezzük.
A rukkolát és a salátaleveleket kisméretűre tépkedjük, és hozzákeverjük a káposztához.
A répát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, és a felvágott paradicsommal együtt a salátánkhoz adjuk.
A sajtot felkockázzuk, és az olívával együtt az edénybe rakjuk.
MEglocsoljuk a citrom levével, a balzsamecettel és az olívaolajjal, majd óvatosan átforgatjuk.