Sajtos brokkolikrémleves

2013.09.07 21:37

Elkészítés: 35 perc

Hozzávalók (4 adag):

  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. napraforgóolaj
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • őrölt bors
  • 15 dkg cheddar vagy gouda sajt

Elkészítés:

    A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.

    Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük.

    A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.

    A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

    A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.

    A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.

    A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.

    Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.

    A sajtot durvára reszeljük.

    A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk.

    10 dkg sajtot hozáadunk, és olvadni hagyjuk.

    A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk.

    Brokkolilevelekkel díszítjük.