Sajtos brokkolikrémleves
Elkészítés: 35 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. napraforgóolaj
- 1 húsleveskocka
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- 15 dkg cheddar vagy gouda sajt
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk.
Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk.
A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük.
Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult.
A sajtot durvára reszeljük.
A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, megborsozzuk.
10 dkg sajtot hozáadunk, és olvadni hagyjuk.
A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk.
Brokkolilevelekkel díszítjük.