Sajtos sertéskaraj

2013.09.08 10:07

Előkészítés: 15 perc

Sütés: 10 perc

Hozzávalók (4 adag):

  • 4 szelet sertéskaraj
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 10 dkg kemény sajt (ementáli vagy gouda)
  • 1/2 tk. édesnemes paprika
  • 1/2 ek. vaj

Elkészítés:

    A sütőt 220 fokra bemelegítjük.

    A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük.

    Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós.

    Az olvasztott vajat egy nagy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne.

    A szelteket kivesszük, és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük.

    Megreszeljük a sajtot, és elosztjuk a húsokon.

    Egyenletesen megszórjuk paprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk.

    Forró sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén barna színt kap.

    Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.