Sajtos sertéskaraj
2013.09.08 10:07
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 10 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 4 szelet sertéskaraj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek. olvasztott vaj
- 10 dkg kemény sajt (ementáli vagy gouda)
- 1/2 tk. édesnemes paprika
- 1/2 ek. vaj
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra bemelegítjük.
A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük.
Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós.
Az olvasztott vajat egy nagy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne.
A szelteket kivesszük, és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük.
Megreszeljük a sajtot, és elosztjuk a húsokon.
Egyenletesen megszórjuk paprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk.
Forró sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén barna színt kap.
Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.