Sokmagos répatorta

2013.08.31 17:04

Hozzávalók:

  • 6 sárgarépa
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. reszelt szerecsendió
  • csipetnyi só
  • 2,5 dl olaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg mogyoró
  • 1 ek. napraforgómag
  • 1 ek. tökmag

A krémhez:

  • 20 dkg natúr tejszínkrémsajt
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancs

Elkészítés:

    A sárgarépát finomra reszeljük.

    Tálba szittáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót.

    Robotgéppel habosra keverjük az olajar a cukorral meg a tojásokat.

    Belekeverjük a sárgarépát, a tökmagott, a napraforgómagot és a durvára vágott mogyorót.

    Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.

    A tortát a formában hagyjuk kihűlni.

    A krémhez összekeverjük a tejszínkrémsajtot a vajjal, a porcukorral, a narancs levével és reszelt héjával, majd bevonjuk vele a tortát.

    Mogyoróval és narancskarikákkal díszítjük.