Sokmagos répatorta
2013.08.31 17:04
Hozzávalók:
- 6 sárgarépa
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. reszelt szerecsendió
- csipetnyi só
- 2,5 dl olaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg mogyoró
- 1 ek. napraforgómag
- 1 ek. tökmag
A krémhez:
- 20 dkg natúr tejszínkrémsajt
- 12 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs
Elkészítés:
A sárgarépát finomra reszeljük.
Tálba szittáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót.
Robotgéppel habosra keverjük az olajar a cukorral meg a tojásokat.
Belekeverjük a sárgarépát, a tökmagott, a napraforgómagot és a durvára vágott mogyorót.
Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
A tortát a formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez összekeverjük a tejszínkrémsajtot a vajjal, a porcukorral, a narancs levével és reszelt héjával, majd bevonjuk vele a tortát.
Mogyoróval és narancskarikákkal díszítjük.