Sonkás tészta tejszínnel

2013.08.26 20:10

Csőtésztát kifőzünk forró, lobogó, sós vízben, leszűrjük, lecsöpögtetjük, egy tálban félretesszük.

Főtt, füstölt sonkát apró kockákra vágunk, kevés olajon megfuttatjuk, teszünk hozzá zúzott fokhagymát, és friss, apróra vágott bazsalikomot, petrezselymet, majorannát.

Másik serpenyőben margarint olvasztunk, liszttel megfuttatjuk, fölöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, s óvatosan sűrűre főzzük, folyton kavargatjuk.

Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.

A tésztát összeforgatjuk a mártással és a tejszínnel, a tepsibe öntjük, s fél órát sütjük 200 fokon.

A kész tésztát kockákra vágjuk, s fűszeres paradicsomöntettel tálaljuk.

Gyümölcslé vagy karadka csúszik rá.