Sörben pácolt tarja
Elkészítési idő: kb. 1 óra
1 adag: 1257 kcal
Hozzávalók ( 4 személyre):
- 4 szelet tarja
- 10 dkg szalonna
- 2 dl sör
- 1 tk. erőspaprika-krém
- 1 kk. szárított majoránna
- 2 ek. olaj
Körethez:
- 4 cső kukorica
- 40 dkg burgonya
- 1 tojás
- 3 ek. liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. gorombára vágott petrezselyem
- só
- örölt bors
Öntethez:
- 4 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek. snidling
Elkészítés:
A húst a szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük.
Megkenjük a paprikakrémmel, majoránnával, és tálba tesszük.
Ráöntjük a sört, és letakarva 1-2 napig hűtőben érleljük.
Felhasználás előtt a húst lecsepegtetjük, sózzuk, vékonyan megkenjük olajjal, és parázs felett kíméletesen megsütjük.
Köretnek megfőzzük a kukoricát (ha nagyon zsnege, elég alufóliába csomagolni, és a parázs széléhez tenni), félbevágjuk, sózzuk, és parázs felett megsütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, gorombára reszeljük.
Összekeverjük a liszttel, tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel.
A parázs fölé vastag alufóliát teszünk, leolajozzuk, és azon sütjük meg a kanálnyi, ellapított, reszelt fűszeres krumpli mindkét oldalát.
Tányérra tesszük a kukoricával és a hússal.
A kitálalt ételt öntettel kínáljuk, amihez a tejfölt összekeverjük az olívaolajjal, sóval, finomra vágott snidlinggel és a tisztított, reszelt fokhagymával.