Sörben pácolt tarja

2013.08.26 20:59

Elkészítési idő: kb. 1 óra

1 adag: 1257 kcal

Hozzávalók ( 4 személyre):

  • 4 szelet tarja
  • 10 dkg szalonna
  • 2 dl sör
  • 1 tk. erőspaprika-krém
  • 1 kk. szárított majoránna
  • 2 ek. olaj

Körethez:

  • 4 cső kukorica
  • 40 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. gorombára vágott petrezselyem
  • örölt bors

Öntethez:

  • 4 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. snidling

Elkészítés:

    A húst a szalonnából vágott vékony csíkokkal megtűzdeljük.

    Megkenjük a paprikakrémmel, majoránnával, és tálba tesszük.

    Ráöntjük a sört, és letakarva 1-2 napig hűtőben érleljük.

    Felhasználás előtt a húst lecsepegtetjük, sózzuk, vékonyan megkenjük olajjal, és parázs felett kíméletesen megsütjük.

    Köretnek megfőzzük a kukoricát (ha nagyon zsnege, elég alufóliába csomagolni, és a parázs széléhez tenni), félbevágjuk, sózzuk, és parázs felett megsütjük.

    A burgonyát megtisztítjuk, gorombára reszeljük.

    Összekeverjük a liszttel, tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel.

    A parázs fölé vastag alufóliát teszünk, leolajozzuk, és azon sütjük meg a kanálnyi, ellapított, reszelt fűszeres krumpli mindkét oldalát.

    Tányérra tesszük a kukoricával és a hússal.

    A kitálalt ételt öntettel kínáljuk, amihez a tejfölt összekeverjük az olívaolajjal, sóval, finomra vágott snidlinggel és a tisztított, reszelt fokhagymával.