Sütőtöklekvár

2013.09.01 15:49

Hozzávalók:

  • 1 likőrös pohár likőr
  • 15 g fahéj
  • 1 biocitrom
  • csipetnyi szerecsendió
  • 1 kg sütőtök
  • 35 dkg cukor

Elkészítés:

    Válasszunk egy szép sárga belű, kemény sütőtököt.

    Hámozzuk meg, szedjük ki a magjait.

    Vágjuk darabkákra.

    Tegyük egy fazékba és adjuk hozzá a cukrot.

    Tegyünk rá fedőt és hűvös helyen hagyjuk összeérni egy éjszakán - legalább 12 órán - át.

    Ezután adjuk hozzá a citrom reszelt héját, a szerecsendiót ás a fahéjat, majd lassú tűzön főzzük kb. 1 órán át,

    A tűzről levéve passzírozzuk át.

    Keverjük hozzá a likőrt.

    Töltsük befőttesüvegekbe, zárjuk le és fordítsuk fejjel lefelé.

    Hagyjuk kihűlni.

    Ezután helyezzük az üvegeket egy hideg vízzel teli edénybe úgy, hogy a víz teljesen befedje azokat.

    20-25 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    Töröljük szárazra az üvegeket és száraz, sötét, hűvös helyen tároljuk.

    Elég hosszadalmas az elkészítés, de viszonylag egyszerű.

    Sütibe sem rossz.