Szerzetesek vacsorája
Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1564 kJ / 374 kcal
Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 4 kisebb, kemény paradicsom
- 1-2 lilahagyma
- 15 dkg óvári vagy trappista sajt
- 1 csomag fagyasztott kukorica ( kb. 35 dkg)
- 3 ek. levendulás borecet
- 1 csapott mk. só
- fól mk. őrölt fekete bors
- 1-1 csipetnyi rozmarink és bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek. kukoricacsíra-olaj (más fajta is jó, de hidegen sajtolt legyen)
Elkészítés:
A salátát leveleire bontjuk, hideg vízben megmossuk, konyharuhára téve leszárítjuk.
A paradicsomok szárát kimetsszük, a lilahagymát megtisztítjuk, mindkettőt felszeleteljük, utóbbit gyűrűire szedjük.
A sajtot vékony csíkokra vágjuk, a kukoricát szobahőmérsékleten felengedjük.
Az ecetben a sót meg a borsot kiskanállal elkeverjük, a morzsolt rozmaringgal és petrezselyemmel fűszerezzük, végül apránként az olajat is hozzáadjuk.
Egy lapos tálat kirakunk a salátalevelekkel és a paradicsomot, a hagymát, a sajtot meg a kukoricát egyenletesen elosztjuk rajta.
Az olajos öntettel meglocsolva tálaljuk.
Vékony csíkokra vágott sonkával vagy zöldpaprikával is gazdagíthatjuk.