Szerzetesek vacsorája

2013.08.27 20:46

Elkészítési idő: 25 perc

Egy adag: 1564 kJ / 374 kcal

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • 4 kisebb, kemény paradicsom
  • 1-2 lilahagyma
  • 15 dkg óvári vagy trappista sajt
  • 1 csomag fagyasztott kukorica ( kb. 35 dkg)
  • 3 ek. levendulás borecet
  • 1 csapott mk. só
  • fól mk. őrölt fekete bors
  • 1-1 csipetnyi rozmarink és bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 ek. kukoricacsíra-olaj (más fajta is jó, de hidegen sajtolt legyen)

Elkészítés:

    A salátát leveleire bontjuk, hideg vízben megmossuk, konyharuhára téve leszárítjuk.

    A paradicsomok szárát kimetsszük, a lilahagymát megtisztítjuk, mindkettőt felszeleteljük, utóbbit gyűrűire szedjük.

    A sajtot vékony csíkokra vágjuk, a kukoricát szobahőmérsékleten felengedjük.

    Az ecetben a sót meg a borsot kiskanállal elkeverjük, a morzsolt rozmaringgal és petrezselyemmel fűszerezzük, végül apránként az olajat is hozzáadjuk.

    Egy lapos tálat kirakunk a salátalevelekkel és a paradicsomot, a hagymát, a sajtot meg a kukoricát egyenletesen elosztjuk rajta.

    Az olajos öntettel meglocsolva tálaljuk.

    Vékony csíkokra vágott sonkával vagy zöldpaprikával is gazdagíthatjuk.