Tejszínes sóskaleves
2013.08.25 13:52
Hozzávalók:
- 3 merőkanál sóskapüré
- 3 ek. cukor
- 1 csapott kk. só
- 1 pohárnyi tejföl
- 2 dl tejszín
- 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 2 db keményre főtt tojás
Elkészítés:
A szárától megtisztított sóskát megmossuk, majd egy edényben, amibe belefér, a tűzhelyre tesszük, lefedjük, de néha megkavargajuk, hogy minden részét érje a hő.
Ha összeesett és megpárolódott, botmixerrel pépesítjük.
3 merőkanálnyit félreteszünk, a többit megfelelő adagokban a kihűlés után lefagyasztjuk.
A sóskát cukorral és sóval, vízzel felöntve felforraljuk, majd a liszttel, tejföllel, tejszínnel behabarjuk és készre főzzük.
Ha szükséges, utánaízesítjük vagy ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.
Apróra vágott főtt tojást szórunk a levesbe.