Tejszínes sóskaleves

2013.08.25 13:52

Hozzávalók:

  • 3 merőkanál sóskapüré
  • 3 ek. cukor
  • 1 csapott kk. só
  • 1 pohárnyi tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 2 db keményre főtt tojás

Elkészítés:

    A szárától megtisztított sóskát megmossuk, majd egy edényben, amibe belefér, a tűzhelyre tesszük, lefedjük, de néha megkavargajuk, hogy minden részét érje a hő.

    Ha összeesett és megpárolódott, botmixerrel pépesítjük.

    3 merőkanálnyit félreteszünk, a többit megfelelő adagokban a kihűlés után lefagyasztjuk.

    A sóskát cukorral és sóval, vízzel felöntve felforraljuk, majd a liszttel, tejföllel, tejszínnel behabarjuk és készre főzzük.

    Ha szükséges, utánaízesítjük vagy ha túl sűrű, vízzel hígítjuk.

    Apróra vágott főtt tojást szórunk a levesbe.