Vörösboros marhapörkölt
2013.09.08 15:50
Hozzávalók (4 személyre):
- kb. 50-60 dkg marhahús
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. zsiradék
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. pirospaprika
- 1 db erős hegyes paprika
- 2 db közepes paradicsom
- 4-5 ek. bor
- só
- bors
Elkészítés:
A húst megtisztítom, felkockázom.
Finomra vágom a hagymát és a fokhagymát.
Egy nagyobb sepernyőben van lábasban felforrósítom a zsiradékot, beleteszem a finomra vágott hagymát.
Miután üvegesre pirult hozzáadom a pirospaprikát és a fokhagymát.
Ezután beleöntöm a felkockázott húst.
Pár perc múlva belerakom a felkockázott paradicsomot és paprikát is.
Hozzáadom a bort és egy kevés vizet, és ebben párolom tovább.
Sózom, borsozom.
A hús megpuhulásához bő másfél óra kell.
Köretnek főtt burgonyát, galuskát kínálok hozzá.
Díszíthető paprikával, paradicsommal, petrezselyem zölddel.
Savanyúsággal fenséges az ízhatás.