Vörösboros marhapörkölt

2013.09.08 15:50

Hozzávalók (4 személyre):

  • kb. 50-60 dkg marhahús
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. zsiradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 db erős hegyes paprika
  • 2 db közepes paradicsom
  • 4-5 ek. bor
  • bors

Elkészítés:

    A húst megtisztítom, felkockázom.

    Finomra vágom a hagymát és a fokhagymát.

    Egy nagyobb sepernyőben van lábasban felforrósítom a zsiradékot, beleteszem a finomra vágott hagymát.

    Miután üvegesre pirult hozzáadom a pirospaprikát és a fokhagymát.

    Ezután beleöntöm a felkockázott húst.

    Pár perc múlva belerakom a felkockázott paradicsomot és paprikát is.

    Hozzáadom a bort és egy kevés vizet, és ebben párolom tovább.

    Sózom, borsozom.    

    A hús megpuhulásához bő másfél óra kell.    

    Köretnek főtt burgonyát, galuskát kínálok hozzá.

    Díszíthető paprikával, paradicsommal, petrezselyem zölddel.

    Savanyúsággal fenséges az ízhatás.