Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
2 tk. sütőpor
3 ek. tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl
Elkészítés:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját...
A nem túl vékonyra szeletelt padlizsánt kevés olívaolajon süssük meg, csöpögtessük le.
Sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomkarikát vágjuk hosszú szeletekre, fektessük a padlizsánszeletekre, majd szeljünk még rá egy-egy szelet sajtot, akár füstöltet, akár...
Hozzávalók:
10 db őszibarack
cukor
2 cs. vaníliás cukor
0,5 l víz
2 dl tej
1 dl tejszín
1 dl édes fehérbor
reszelt narancshéj
Elkészítés:
5 db őszibarackot leturmixolunk, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet.
Ízlés szerinti mennyiségű cukrot és vaníliás cukrot...
Hozzávalók:
40 dkg tengeri hal
6 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
1 póréhagyma
1 nagyobb sárgarépa
2 db burgonya
fél citrom héja
friss petrezselyemzöld
1,5 dl tejföl vagy főzőtejszín
4 tk. barna cukor
4 ek. fehérborecet
só
bors
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk...
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 szál póréhagyma
2 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
22- ek. liszt
olaj
tárkony
pirospaprika
őrölt bors
só
Elkészítés:
A meghámozott krumplit kockákra vágjuk.
A lisztből és az olajból pirospaprikával és a zúzott...
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3-4 csilipaprika (zöld vagy piros)
sótlan, tisztított földimogyoró
só
bors
szójaszósz
olaj
Elkészítés:
Felhevítjük a wokot vagy serpenyőt, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk benne a mogyorót.
Miután kiszedtük, olajat öntünk az edénybe, és...
Hozzávalók:
25 dkg főtt sonka
8 dkg margarin
12 dkg liszt
3 dl tej
őrölt fehér bors
3 tojássárgája
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sonkát ledaráljuk.
A margarinból és 5 dkg lisztből világos rántást készítünk, felengedjük forró...
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
fél citrom leve
1 ek. olaj
1 ek. tej
1 kk. szalalkáli
20 dkg liszt
Töltelék:
20 dkg porcukor
2/3 ráma margarin
fél kg túró
1 cs. vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a citrom levével, az olajjal és a...
Hozzávalók a tésztához:
2 dl tej
2 dkg friss élesztő
2 tojás
5 dkg vaj
5 dkg cukor
50 dkg liszt
vaj a forma kikenéséhez
A mázhoz és a díszítéshez:
20 dkg porcukor
kb. 2 ek. tejszín
2 ek. rum
cukrozott virágok
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a...
Hozzávalók:
30 dkg csokoládé
2,5 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg vaj
keksz
babapiskóta
banán
alma
szőlő
eper
narancs
Elkészítés:
A csokoládét kis darabokra tördeljük.
A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön bele tesszük a csokit és a darabokra vágott,...
Hozzávalók:
3 marék rukkola
kis fej fejes saláta
kisebb káposzta fele
két közepes fej lila hagyma
3 szál répa
3 db paradicsom
kevés olívabogyó
2 ek. olívaolaj
1 tk. balzsamecet
fél citrom
20 dkg mozzarella vagy feta sajt
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd...
Hozzávalók:
2 db alma
2 db körte
2 db banán
2 db kivi
2 db narancs
1 doboz ananászbefőtt
1 liter fehér szőlőlé
Elkészítés:
A gyümölcsöket egyforma kockákra vágjuk, mint a darabolt ananászbefőtt kockái, egy szép tálba rakjuk és megöntözzük a fehér szőlőlével.
Ha...
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (4 személyre):
2 db körte
100 g szeder
200 g rukkola
fél lime
180 g joghurt
2 ek. porcukor
40 g mogyoró
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, kettévágjuk, majd a magházuk eltávolítása után szeljük fel nagyobb kockákra,...
A szilveszteri pezsgő üde színfoltja.
50 dkg kiolvasztott málnát, 10 dkg porcukorral, két citrom levével és egy mokkáskanálnyi reszelt citromhéjjal összeturmixolunk, tetszés szerint leszűrhetjük vagy sem, és 4-6 talpas pohárba elosztjuk.
A lehűtöt száraz pezsgővel közvetlen fogyasztás előtt...
Hozzávalók:
2 kg megmosott, magházától megszabadított alma
1 kg megmosott, karikára vágott paradicsom
2 kg cukor
Elkészítés:
2 kg megmosott, magházától megszabadított almát szeletekre vágunk és 1 kg megmosott, karikára vágott paradicsommal együtt addig főzzük, amíg az alma meg nem...
Hozzávalók (4 db 2,5 dl-es üveghez):
1 kg málna
1 biocitrom leve és héja
50 dkg befőzőcukor(2:1)
1 vaníliarúd
8 cl málnapálinka
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
A málnát tisztítsuk meg, és keverjük össze a citromlével, a citromhéjjal, a pálinkával és...
Hozzávalók (3 db 2,5 dl.es üveghez):
1 kg alma
50 dkg szeder
5 dl víz
2,5 dl fehér bor
35 dkg cukor
1 tasak citromsav
Elkészítés:
Az almát megmossuk, a magházzal együtt felaprítjuk, és a szederrel, a vízzel és a borral együtt feltesszük főni.
Hozzáadjuk a mézet...
Hozzávalók:
1 likőrös pohár likőr
15 g fahéj
1 biocitrom
csipetnyi szerecsendió
1 kg sütőtök
35 dkg cukor
Elkészítés:
Válasszunk egy szép sárga belű, kemény sütőtököt.
Hámozzuk meg, szedjük ki a magjait.
Vágjuk darabkákra.
Tegyük egy...
Hozzávalok:
som
ásványvíz
tartósítószer
cukor
Elkészítés:
A jól átmosott somot fél liter ásványvízben puhára főzzük.
Átpasszírozzuk, besűrűsítjük.
Kevés tartósítót, cukrot adunk hozzá.
Üvegekbe rakjuk, celofánnal lezárjuk, és...
Főzési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
200 ml piros szőlőlé
3 filter vanília ízű Rooibos tea
850 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
1 tasak dr. oetker befőzőcukor extra 2:1
1 tasak dr. oetker dzsemfix extre 2:1
Előkészítés:
A szőlőlevet a rooibos tea filterrel felfőzzük, majd a...
Hozzávalók (5 db 2,5 dl-es üveghez):
1 kg sárgabarack
1 citrom leve
30 dkg ribizli
1 kg befőzőcukor
Elkészítés:
A barackot mossuk meg, magozzuk ki, majd kisebb darabokra vágjuk fel.
Locsoljuk meg citromlével.
A cukrot szórjuk rá, keverjük össze, és 4...
Hozzávalók (kb. 3 db 3,5 dl-es üveghez):
30 dkg ananászhús
20 dkg sárgadinnyebél
5 cl fehér rum vagy vodka
2 citrom leve
50 dkg cukor
1 tasak zselésítő por
Elkészítés:
Az ananászt és a dinnyehúst a rum hozzáadásával pürésítjük.
Összekeverjük a citromlével, a...
Hozzávalók:
2 kg friss répa
víz
egy szem citrompótló
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát lereszeljük, kevés víz hozzáadásával sűrűre főzzük.
A citrompótlóval ízesítjük.
Forrón üvegekbe töltjük és lekötözzük.
Párnák között másnapig...
Hozzávalók:
3-4 közepes méretű, sötétlila padlizsán
1 fej fokhagyma
fél dl olívaolaj
1-2 mk. só
Elkészítés:
A padlizsánt sütőben lassan, néha megforgatva átsütjük.
Akkor jó, ha a héja kissé elbarnul, és a padlizsán tapintásra puha.
Még forrón ahéját...